Διαβάζοντας την Τέχνη

Σύντομη περιγραφή του σεμιναρίου

O αρχαίος ποιητής Σιμωνίδης είχε πει πως «η τέχνη είναι σιωπηλή ποίηση», γιατί κάθε έργο ζωγραφικής κρύβει ένα αφήγημα. Άλλοτε έχει σκοπό να μας παρακινήσει σε σιωπηλό διάλογο με τον καλλιτέχνη, άλλοτε να μας προκαλέσει κάποιο συναίσθημα, και άλλοτε να μας αφηγηθεί μια συμβολική ιστορία. Σ'αυτόν τον διαδραστικό κύκλο σεμιναρίων, μέσα από τους πίνακες του παρελθόντος αλλά και του σήμερα, μαθαίνουμε να αποκωδικοποιούμε τους συμβολισμούς, τις έννοιες, και τις ανθρώπινες αλήθειες πίσω από τις εικόνες ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε βαθύτερα τον ρόλο της τέχνης στη ζωή μας.

Απευθύνεται:

Σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μορφωτικών επιπέδων που αγαπούν την τέχνη και θέλουν να διεισδύσουν περισσότερο σε αυτήν. Δεν χρειάζονται πρότερες γνώσεις, παρά μόνο εξερευνητική διάθεση! Επίσης προτείνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας που αναζητούν ιδέες για να μεταφέρουν στους μαθητές τους.

Οφέλη:

Είτε είστε ήδη φιλότεχνοι, είτε τώρα ξεκινάτε την εξερεύνησή της, σε αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων θα ανακαλύψετε νέες διαστάσεις αγαπημένων και αγνώστων έργων και νέους τρόπους προσέγγισης της τέχνης όπου κι αν τη συναντάτε.

Διάρκεια προγράμματος: 6 ώρες

Εκδηλωση Ενδιαφεροντος

Απαντάμε σε κάθε e-mail μέσα 48 ώρες. Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail, επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 26610-25715.