Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ανδριώτη στην Κέρκυρα είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Andrioti School, που λειτουργεί από το 1977, και είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας (αρ. αδ 2100615).

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ανδριώτη λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, όπου μέριμνά μας είναι η άνετη φιλοξενία των σπουδαστών μας και η εξασφάλιση ενός άρτια εξοπλισμένου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές μας. Οι χώροι του σχολείου είναι αναγνωρισμένοι από το Υπ. Παιδείας ως προς τη λειτουργικότητα και ασφάλειά τους, και λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εκπαιδευτικών χώρων.

Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που είναι ζωντανός και οφείλει να αναπτύσσεται, μεριμνά για τα μέλη που τον αποτελούν. Οι εκπαιδευτές μας, πέρα από το γεγονός ότι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα που ορίζει το Υπ. Παιδείας, παρακολουθούν κάθε χρόνο ημερίδες κατάρτισης στη διδακτική μεθοδολογία και σεμινάρια που οργανώνονται από εξωτερικούς φορείς. Η διεύθυνση και το προσωπικό καταρτίζεται σε ετήσια βάση.

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ανδριώτη σχεδιάζουμε προγράμματα:
- Επαγγελματικής ανάπτυξης (Continuing Professional Development)
- Προσωπικής ανάπτυξης (Continuing Personal Development)

Τα προγράμματα σπουδών μας απευθύνονται σε:
- Νέους πτυχιούχους (ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ) με ή χωρίς σχετική επαγγελματική εμπειρία

- Φοιτητές όλων των τμημάτων

- Δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους που χρειάζονται επιπλέον κατάρτιση

- Επαγγελματίες

- Ένα ευρύ μέρος του πληθυσμού που επιδιώκει την κατάρτισή του σε πιο ώριμη ηλικία

Πατρίτσια Ανδριώτη

Γενική Διευθύντρια / Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

M.Ed in TEFL, University of Bristol, BA (Hons), London University, Cambridge RSA/CELTA (International House, London).
Έχει επαγγελματική εμπειρία 19 ετών στην εκπαίδευση και έχει υπάρξει καθηγήτρια, εκπαιδεύτρια καθηγητών, συντάκτης υλικού εκμάθησης αγγλικής γλώσσας στο Ην. Βασίλειο και την Ελλάδα. Ξεκίνησε να διδάσκει το 1996 ενώ ταυτόχρονα είχε μια πετυχημένη καριέρα ως εκπαιδεύτρια καθηγητών, σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συντάκτρια υλικού για διεθνείς εκδοτικούς οίκους, όπως η Macmillan ELT και Pearson. Στα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγεται και η χρήση της τεχνολογίας στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, ενώ η μεταπτυχιακή της έρευνα αφορούσε στη χρήση του Θεάτρου στην τάξη. Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά και έχει καλή γνώση των Ιταλικών. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Δρ. Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Η Δρ. Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow είναι ζωγράφος και διδάκτωρ ιστορίας του πολιτισμού (Παν/μιο Έσσεξ) με ειδίκευση στην συμβολική τέχνη και λογοτεχνία. Διαθέτει 14 χρόνια εμπειρία στην Β'βάθμια ξενόγλωσση εκπαίδευση και 10 χρόνια στην Γ'βάθμια και την επιμόρφωση ενηλίκων (Παν/μιο Ινδιανάπολης (Αθήνα 2005-2010), P.R. Academy ( Λονδίνο 2010-2014), Σχολή Ανδριώτη (Κέρκυρα 2014-). Από το 2003 έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημόσιες εισηγήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικιλία αντικειμένων, για εξειδικευμένο και γενικό κοινό. Προσκαλείται συχνά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ευρώπη-ΗΠΑ) ως ειδική εισηγήτρια στο ακαδημαϊκό της αντικείμενο. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (ιστορία τέχνης), έχει συμμετάσχει σε 5 συλλογικές εκδόσεις ιστορικού/ακαδημαϊκού περιεχομένου, και αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μ. Βρετανία, Σουηδία, Ισπανία). Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες παράγει έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας για την εξειδικευμένη γκαλερί ICON στην πόλη της Κέρκυρας, την οποία και διευθύνει. Από το 2000 έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα- Μ. Βρετανία - Σουηδία). Έργα της έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, έχουν δημοσιευθεί σε διεθνείς πολιτιστικές εκδόσεις, και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές διεθνώς.

Βασιλική Γραμμένου

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Η κα Γραμμένου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην εκπαίδευση (M.Ed) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει ειδικευθεί επίσης στην Ειδική Αγωγή. Έχει τελέσει εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και Ξάνθη (α/θμια και β/θμια εκπαίδευση). Τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Ειδικεύεται στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα σε αλλοδαπούς και είναι υπεύθυνη του Εξεταστικού Κέντρου Κέρκυρας για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας. Το 2016 ξεκίνησε να παραδίδει Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ενδιαφέρεται και ασχολείται συστηματικά με την έρευνα για τις μεθόδους διδασκαλίας της γλώσσας και τη δημιουργική προσέγγισής της.

Σωτήρης Φωτίου

Εκπαιδεύτης Ενηλίκων

Είνα Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και απόφοιτος μεταπτυχιακού MSc Management, ενώ εκπονεί τη διδακτορική διατριβή του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο κος Φωτίου είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με Πιστοποίηση απο τον ΕΟΠΠΕΠ και 10ετη προυπηρεσία στη διδασκαλία. Έχει τιμηθεί με Education Business Award 2016 στον τομέα 'Καινοτομία στη διδασκαλία'.